The form was made in the application formees.com
Online tool for creating forms

Fictieverslag

Titel: ''De Zeeuwse jongens''

Schrijver: Mariëlle Osté                                                                                        

Ik vind het zelf een heel leuk boek omdat het spannend is maar ook geschikt voor mijn leeftijd.

In mijn artikel kan je vooral lezen hoe het boek gaat.

Inleiding

Ik ken de schrijver van het boek omdat het een goede vriendin van mijn moeder is. Dit was haar eerste boek dat ze geschreven had. En ik vond het een leuk boek om te lezen omdat wij altijd in de zomervakantie naar Zeeuws-Vlaanderen gaan en daar speelt het boek zich ook af. Het boek gaat over een groep kinderen die een duinhut hebben. Een persoon is Steven die vastgehouden wordt door een paar mannen omdat hij op zoek is naar een zwarte doos. In die zwarte doos zitten verhalen over de Zwingodin. Zij was een heel lieve oude vrouw in het jaar 1300. Uiteindelijk komen de kinderen van de duinhut voor een verrassing te staan.

Middenstuk

Ik heb gekozen voor de opdracht Keuzes.

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik vond dat de hoofdpersoon soms een beetje stomme keuzes heeft gemaakt. Hij dacht niet echt na met wat hij zei. Vaak was het zo dat aan wie hij het had verteld dat diegene slecht was.

 

Dit was de opdracht:

Keuzes

Noteer enkele momenten waarop de hoofdpersoon voor een (belangrijke) keuze stond. Heb je begrip voor de keuzes van de hoofdpersoon? Wat zou jij hebben gedaan? Waarom?

Toen Steven in een bunker zat ondergedoken en zijn hele verhaal vertelde aan een oude schoolmeester zou het handiger zijn om daar eerst iets beter over na te denken. Later blijkt dat hij een van degenen is die hem heeft vastgehouden. De keuze was of hij het zou vertellen of niet.

Steven zou ook beter moeten nadenken als hij iets aan de politie zou doorgeven. Hij moest nadenken wie hij aan de lijn had. Uiteindelijk bleek dat degene waarmee hij contact had bij de bende hoorde die hem eerst vasthield. De keuze was dat hij moest nagaan wie hij aan de lijn had of dat hij dat niet zou doen.

Ik vond het een leuke opdracht. Je komt op ideeën wat er gebeurd zou zijn als hij die keuzes ook echt had gemaakt. Wat ook leuk is, is dat je het verhaal zo een beetje kan veranderen (in je gedachten dan).

Slot

Ik heb best veel geleerd van deze opdracht. Vooral om iets meer over het verhaal na te denken. Over wat nou stom was en wat een goede keuze was.