The form was made in the application formees.com
Online tool for creating forms

Fictieverslag

Titel: ''Oorlogswinter''
Schrijver: Jan Terlouw
Eerste uitgave: 1972
Uitgeverij: Lemniscaat BV, Rotterdam

Inleiding

Oorlogwinter is een spannend en ook leuk boek. Er gebeurt veel maar ook niet te veel. Het is een heel interessant boek voor als je iets meer wilt weten hoe het in de oorlog ging. Ik ga in dit boekverslag vertellen waar het boek een beetje over gaat. Maar als je het zelf wilt weten moet je het zelf lezen. Dit is het eerste boekverslag dat ik maak. Ik heb dit boek uitgekozen omdat het over de 2de wereldoorlog ging. En omdat dat mij heel erg interesseert.

Michiel is een jongen van 15 jaar en leeft in de Tweede Wereldoorlog. Hij krijgt op een gegeven moment van Dirk (zijn buurjongen) een brief. Hierbij zegt hij dat hij samen met drie anderen het distributiekantoor gaat overvallen. Als dit mislukt moet Michiel de brief aan Bertus geven. De overval mislukt en Michiel wil de brief naar Bertus brengen. Maar deze is al opgepakt door de Duitsers. Hij opent zelf de brief en raakt door wat er in de brief staat, verwikkeld in het verzet. Hij moet een Engelse piloot verzorgen die gewond is. De piloot is in het bos ondergedoken in een schuilplaats die Dirk heeft gebouwd. Hij neemt zijn zus Erica in vertrouwen omdat zij verpleegster is, en daardoor de piloot kan verzorgen. Ook zegt hij het tegen zijn oom Ben...

Middenstuk

Ik heb de opdracht Titels gemaakt.

 

Titels

Verzin enkele alternatieve titels. Op welke aspecten van het verhaal hebben jouw titels betrekking? Wat vind je de beste titel: die van de schrijver of een van je eigen titels? Waarom?

Mijn titels waren: ''Alles mislukt want alles wat Michiel doet gaat fout'', ''Executie want Michiels vader wordt geëxecuteerd'', '' De bevrijding: uiteindelijk worden ze na 5 jaar bevrijd''. De beste titel vind ik ''Executie'', want het klinkt spannend. Ik heb deze opdracht gekozen omdat er volgens mij veel andere titels mogelijk waren.

Slot

Ik heb met deze opdracht geleerd om na te denken over wat andere goede titels zijn voor het boek. Ik vond het zelf een kleine opdracht maar wel leuk.